27.10.2016. Stavljena u funkciju tri kioska za online izdavanje dokumenata (VIDEO)

22

U srijedu u Prizrenu počelo je da funkcioniše online izdavanje dokumenata. Ovaj projekat je realizovao opštinski Direktorijat za administraciju. Profunkcionisala su tri kioska u gradu na Bistrici, koji će ubuduće biti na usluzi građanima za podizanje različitih dokumenata. Veličina slova: a a a Juče je u naselju Ortakol u ulici “125. brigada” u prisustvu najviših opštinskih zvaničnika postavljen jedan od kioska.

Tom prilikom gradonačelnik Prizrena, Ramadan Muja kazao je da su postavljanjem ovih kioska građanima približene i ubrzane usluge za dobijanje dokumenata. Direktor opštinske administracije Ilir Baldedaj je istakao da građani mogu podizati ekstrakt, izvode iz matične knjige rođenih, uvjerenje o zajedničkom domaćinstvu, izvod vjenčanih i državljanstvo. Građani će na ovim kioscima moći da podnesu i žalbe i primjedbe, kao i zahtjeve i po prvi put biće u mogućnosti da provjere stanje o uplaćenom porezu na imovinu. S druge strane, građani su pozitivno dočekali primjenu aparature ovakve vrste ali istovremeno izražavaju bojazan da, kako kažu, može biti i različitih zloupotreba i štete.

Uplata za dobijanje dokumenata je iste vrijednosti kao i kada podnesete zahtjev na šalterima opštinske administracije. E-kiosci su osim u Ortakolu, stavljeni u funkciji i na Baždarani i u naselju Arbana. Očekuje se da uskoro profunkcioništu još pet kioska na drugim mjestima, nagovjestili su opštinski zvaničnici. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 68 hiljada eura.

Pročitajte više na: http://www.info-ks.net/vijesti/lokalne/70976/prizren-stavljena-u-funkciju-tri-kioska-za-online-izdavanje-dokumenata-video